„Ať trpí, když se se mnou rozešla“

27.06.2014 15:44

  Nedávno jsem zažila fantastickou proměnu své klientky, kdy po regresní terapii byla jako někdo jiný. Nevěřili byste, že jde o jednu a tu samou ženu. Ta, která přišla, byla unavená, nešťastná, lapená a zoufalá. Odcházela žena s tváří zářící, jemně a svobodně, vypadala o 10 let mladší. A to poté, co odhodila řetězy kletby, které jí do té doby nedolovaly být sama sebou a šťastnou ve vztahu k partnerovi.

Tato mladá žena na sobě pracovala již dlouhou dobu, ale stále se jí „z nepochopitelných“ důvodů vracel stejný problém. Nedokázala být šťastná v partnerském vztahu. A to přesto, že její partner je jí velkou oporou, chová se k ní uctivě, má ji rád. Neustále hledala nějaké problémy, iracionálně se vedle partnera cítila méněcenná, vyvolávala neopodstatněné žárlivé scény.. Jejími slovy:

„chci si připadat pro partnera dokonalá“

„proč nemám vedle chlapa sebevědomí“

„proč od něj potřebuji ujištění, že mi to sluší“

„proč nemůžu být spokojená ve vztahu“

„začarovaný kruh“

„stydím se za své chování“

„už nevím, co se sebou“

 

Naproti tomu, když je sama za sebe, je se sebou spokojená, sama sobě se líbí, má se ráda. Již dříve jsme zpracovávali její dětství, vztah k otci, který se nabízí jako první, pokud vycházíme z příčiny nízké sebedůvěry. Ale ani to nebyla skutečná příčina. Nalezli jsme minulé životy, kdy se jejich Duše (její a současného partnera) potkaly. Víme tedy, že jsou jeden druhému karmickým partnerem. Ani poté nedošlo ke zlepšení.

Až jednou..

..vrať se do důležité vzpomínky či události, která souvisí s Tvou potřebou, abys byla pro partnera dokonalá…

……………

Je mi 14, vidím svou první lásku.

Jak se cítíš?

Je mi krásně. Bylo to platonické. Cítím takovou něhu, choval se ke mně hezky.

S ním jsi neměla potřebu, aby Ti dokazoval, že jsi krásná, úžasná..?

Ne.

Posuň se dál v čase… vidím náš byt, s mým prvním mužem. Cítím prázdno.. (já- terapeut již z dřívějška vím, že právě tento vztah byl značně nevyrovnaný – manžel ji slovně ponižoval, nic mu nebylo dost dobré atd.)

…vystup ze svého těla a podívej se, prohlédni své aurické tělo. Pokud ucítíš, uvidíš či prostě budeš vědět, že je někde něco jinak, řekni mi to..

Po chvíli..

Vidím se jakoby zboku, hnědou barvu – je to únava, stres..

Co vnímáš dál?

Něco u pravé tváře, jakoby bouli (směje se).

Pověz mi o ní něco…

Je plná všech mých negací, starostí a smutku. Jakoby se do ní hromadily.

Můžeš se do ní nacítit?

Ano.

Udělej to.

Fuj, jdeme od toho. Nechci to řešit…

(jsem neústupná, vím, že zde je odpověď a ač je pro klientku bolavá a nepříjemná, je třeba ji otevřít)

 

 

Boule byla zpodobněná kletba od jejího bývalého muže. Nechali jsme ji odejít a toto pouto rozpustit.

 

 

   Tím, jak se učím víc a víc a procházím novými zkušenostmi skrze sebe i klienty, zjišťuji, že má-li člověk u sebe určité rysy chování, které vedou k sebedesktrukci (ve smyslu nešťastný vztah, nedostatek peněz, na co sáhnou, to pokazí, v ničem se nedaří, neustále zažívají fyzická zranění apod.), stále se opakují a jsou, jakoby nelogické a nevysvětlitelné (slovy klientů „já to tak nechci, ale stejně to dělám“), může za tím být něčí „kletba“ ať již z tohoto či jiného života. Kletbou myslím přání druhého, aby se někomu nedařilo. Zde to bylo „ať trpí, když se se mnou rozešla“.

   Sama na sobě jsem zažila kletbu od mého exmanžela : „nikdy nebudeš šťastná“, kterou jsem doslova viděla jako ošklivého skřeta s obrovskými pařáty zaklesnutými do mých boků. Byl na mě přivěšený a hodně se snažil, abychom na něj s terapeutem nepřišli. Sama bych ho zřejmě nikdy neodhalila, protože sami sebe pustit k bolesti nechceme. Po tomto uvolnění, kdy skřet zmizel v dáli, jsme si odpustili a zůstala jen Láska a svoboda. Od této chvíle je již na každém, jak dále naloží se svým životem. Nezmění se zázračným proutkem, má svobodnou vůli, zda bude pokračovat ve stejném modelu nebo zvolí jiný. Obvykle se v tuto chvíli díváme s klientem do budoucnosti (tzv. progrese), kdy se podívá na obě cesty za pár let. Jak se cítí, jak žije, jaký je. Zbytek je na něm.. Žádná terapie není samospásná, jsme svobodné bytosti a jen my rozhodujeme o sobě samých a našich životech.

 

S láskou,

 B.

 

Apeluji na Vás. Dávejte si pozor při vyslování slov: slibuji, přísahám, nechť se stane to a to, nepřeji... Kdykoli přejete druhému něco špatného, odplatu.. vytváříte v jeho, i svém, životě (i do dalších životů) karmickou zátěž. A pro sebe to, že se budete muset opět setkat, abyste mohli naplnění kletby dokonat. Nemusí to být nutně v podobě partnerů, můžete být ve vztahu šéf zaměstanec, matka dcera, přátelé apod.

Zpět

© 2018 Všechna práva vyhrazena. Blanka Chakoshpour

Vytvořte si web zdarma!Webnode