Léčivé afirmace pro dceru

19.05.2014 12:37

  Jako každá máma miluje svoje děti a chce jim pomáhat, jak jen to jde, i já dělám, co mohu. Nejsem tu proto, abych za své děti vše řešila. Každý jsme zde sám za sebe. Ale když vidím, že mé dítě něco bolí a mám nástroj a schopnosti mu pomoci zvládnout náročnou situaci či období, udělám to.

 

   Nahrála jsem a namluvila pro svou dcerku (Bůh jí žehnej) afirmace nebo-li pozitivní prohlášení s ohledem na její věk (10 let), osobnost a prožité trauma (rozvod rodičů, únos otcem do Íránu, atd.).

 

   Zveřejňuji je zde proto, aby mohly být příkladem pro ostatní rodiče, protože pozitivní programování může přinést úlevu, změny a významné posuny v myšlení a životě člověka. Vím to nejen, protože jsem psychoterapeut, ale protože afirmace sama aktivně používám a dobře znám jejich dopad na život. Navíc děti mají tu výhodu, že jejich myšlení není ještě tak zastřeno jako u nás dospělých a působí u nich podstatně rychleji.

 

   Dcerka si nahrávku pouští každý večer před spaním, tedy v době, kdy je brána do podvědomí otevřena a prohlášení se do něj hluboce zapisují. Doslova se nahrává nový program tak, jako do počítače.

 

  V nahrávce můžete nejdříve zpívat popěvek její oblíbené písně nebo ukolébavky, který dítě zklidní, naladí a otevře srdeční čakru. Poté následují specifické afirmace. Jsem přesvědčena, že hlas blízké osoby je mnohem lepší, než kdyby hovořil hlas cizí. Dítě tak usíná ukolébáno naší „přítomností“, láskou a energií. 

 

Pokud jste se rozhodli udělat podobnou nahrávku svým dětem, vnoučatům či jiné blízké osobě, doporučuji tento postup:

 

  • Najděte si klidnou chvilku a místo, kde budete mít soukromí

  • Prodýchejte se

  • Myslete na osobu, pro kterou je nahrávka určena a zapisujte, co vás intuitivně napadne

  • Prohlášení mají být vždy pozitivní, krátká, výstižná a v první osobě. Samozřejmě s ohledem na věk, osobnost, případně období, kterým dítě prochází. (Průkopnicí v tomto směru je známá Louise L. Hay - v jejích knihách můžete k tomuto tématu nalézt mnoho inspirace). Afirmace se mohou týkat různých témat – jako třeba sebedůvěry, zdraví, pocitu štěstí, lásky, ochrany a bezpečí, bezpodmínečného přijetí apod. Vy znáte své dítě nejlépe! Přes den k nim hovořte v duchu těchto nahrávek. Podpořte, nenegujte! Vaše snaha je přeci vyjádřením bezmezné Lásky, kterou k dítěti cítíte.

  • Můžete přidat jemnou hudbu, udělat z nahrávky video s obrázky či fotografiemi rodiny nebo z jeho dětství – fantazii se meze nekladnou.

  • Nahrávejte jednoduše – buď máte v mobilním telefonu diktafon nebo funkci nahrávání hlasu v PC. Já osobně využívám počítačový program Movie Maker.

  • Nahrávku nahrajte do MP3, do mobilu dítěte nebo na CD. Pouštějte každý večer před usnutím nebo kdykoli bude mít potomek chuť.

 

Přeji mnoho štěstí Vaše Blanka Chakoshpour

 

Zpět

© 2018 Všechna práva vyhrazena. Blanka Chakoshpour

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode